Kuzu Kapama Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Haziran 2013 Salı

Kuzu Kapama Tarifi

Kuzu Kapama Tarifi Sunumu.

Malzemeler

900 gram kemikli kuzu eti
1 orta boy soğan
3 demet yeşil salata
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 – 2 demet pazı
5 . 6 yeşil soğan
1 havuç
Üç buçuk çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz ve dereotu
1 tatlı kaşığı un
Bir buçuk bardak su
Bir tutam tuz.

Kuzu Kapama Tarifi:

Yıkadıktan sonra küçük küçük doğradığınız yeşil so­ğan pazı ve yapraklara, ayırdığınız, yeşil salatayı uzunla­masına doğradığınız havucu (Bütün bunlar temizlenmiş ola­rak) ve bütün halde kuru soğanı su şeker tuz ve yağ ile birlikte bir tencereye koyun. Yumurta iriliğinde, doğranmış eti de ilâve edin. Ve kapatın tencerenin kapağını. Etler yumuşayıncaya kadar (1-1,5 saat) hafif ateşte pişirin. Bu arada unu, bir kahve fincanı suyla karıştırıp, tencereye ilâve edin. Tekrar bir taşım daha kaynatıp indirin ve sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here