
Malzemeler
900 gram kemikli kuzu eti
1 orta boy soğan
3 demet yeşil salata
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 – 2 demet pazı
5 . 6 yeşil soğan
1 havuç
Üç buçuk çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz ve dereotu
1 tatlı kaşığı un
Bir buçuk bardak su
Bir tutam tuz.
Kuzu Kapama Tarifi:
Yıkadıktan sonra küçük küçük doğradığınız yeşil soğan pazı ve yapraklara, ayırdığınız, yeşil salatayı uzunlamasına doğradığınız havucu (Bütün bunlar temizlenmiş olarak) ve bütün halde kuru soğanı su şeker tuz ve yağ ile birlikte bir tencereye koyun. Yumurta iriliğinde, doğranmış eti de ilâve edin. Ve kapatın tencerenin kapağını. Etler yumuşayıncaya kadar (1-1,5 saat) hafif ateşte pişirin. Bu arada unu, bir kahve fincanı suyla karıştırıp, tencereye ilâve edin. Tekrar bir taşım daha kaynatıp indirin ve sıcak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder