Gürme Susamlı Kurabiye Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Haziran 2013 Salı

Gürme Susamlı Kurabiye Tarifi

SUSAMLI KURABİYE NASIL YAPILIR - KURABİYE - TATLI KURABİYE - EV YAPIMI KOLAY KURABİYE TARİFİ

Bugün sizlere evde hemen hazırlayabileceğiniz çok kolay bir kurabiye tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler
Yarım Paket Margarin (Eritmeden)
1/4 Paket (Çeyrek Paket) Tereyağı
5 Çorba Kaşığı Şeker
1 Limonun Suyu
2 Yumurtanın Sarısı(Akı üstü için kullanılacak)
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı kadar Un (5-6 Su Bardağı - Karışım kulak memesi kıvamına gelecek)
1 Çay Bardağı Susam

Yapılışı:
Derin bir yoğurma kabında önce margarini, tereyağını ve şekeri birbirine yedirin. Ardından kabartma tozunu ve yumurta sarılarını ekleyin. 2 - 3 dakika yoğurduktan sonra limon suyunu ve unu da ekleyip kulak memesi kıvamını elde edene kadar yoğurun. Karışım fazlaca yumuşak olursa un, sert olursa da su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Hamur kulak memesi kıvamına gelince, 8 - 10 dakika kadar dinlendirilir. Ardından ceviz büyüklüğünde bezeler kopartılarak, top şekli alacak biçimde avuç içi ile yuvarlatılır. Önce yumurta akına sonra da susama batırılarak yağlı kağıt döşenmiş tepsiye dizilir. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika üzeri açık sarı renginde kızarana kadar pişirilir.


Lezzet Ustaları Gürme Kurabiye Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here