İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Haziran 2013 Pazar

İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır

İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır

İmam Bayıldı Patlıcan ve etin muhteşem karışımıyla meydana gelen Eskiden günümüze kadar türk mutfağının vazgeçilmez yemeği olan aynı zamanda yakaşan yaz mevsimlerinde yapımının düşük maliyetli oluşu nedeniyle harika bir lezzet İmam Bayıldı yemeği


İmam Bayıldı Tarifi Malzemeleri :
  • 2 Kilo Ufak ve tombul patlıcan
  • Yaklaşık yarım kilo domates
  • Yarım kilo Kurusogan
  • 6 - 7 diş sarmısak
  • Yaklaşık 10 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Pul Biber
  • Yaklaşık Yarım kilo Dana kıyma
  • Yağ
  • Domates salçası

 İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı : 

Öncelikle malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz. Daha sonra patlıcanlarımızı uzunlamasına hafif şekilde çiziyoruz ve yagda kızartıyoruz. Ardından soganımızı domatesimizi biberimizi ve sarmısaklarımızı güzelce dogradıktan sonra kıymamamızıda ilave edip bu hazırladığımız karışımı pişiriyoruz ardından kızartmış olduğumuz patlıcanların içerisine resimdeki gibi ilave edip tepsimize koyuyoruz. Ardından su ilesalçamızı sos kıvamına getirip tepsideki malzemelerimizin üzerine azar azar dökerek fırınımıza koyuyorz. Pişince yemeğimiz hazır.

Afiyet Olsun
 
İmam Bayıldı Tarifi , İmam Bayıldı Tarifi online yapımı, İmam Bayıldı Tarifi pratik yemek tarifi, İmam Bayıldı Tarifi kolay yapımı, İmam Bayıldı Tarifi neler girer, İmam Bayıldı Tarifi n güzel yemek tarifleri,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here