Malzemeler
1 Adet Az Yağlı Labne Peynir
13 - 15 Adet kedidili bisküvi (finger de olabilir)
1 Paket Krema (yaklaşık 200ml)
Çeyrek Limonun Suyu
Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri (yoksa toz şeker de olabilir)
Yarım paket toz vanilya
2 Tatlı Kaşığı Suda çözülebilen Toz Kahve (Nescafe)
1 Fincan ılık su
Yarım Çay Bardağı Kahve Likörü (Tercihen)
Üstünü süsleyecek kadar kakao
40 - 50 gr. rendelenmiş bitter çikolata veya damla çikolata
Yapılışı
Krema derin bir karıştırma kabında, tel bir çırpıcı ile krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Ardından pudra şekeri, vanilya ve limon suyu ilave edilir. Bir süre daha şeker iyice yedirilinceye ve koyu bir kıvam elde edilinceye kadar, çırpma işlemine devam edilir. Sonrasında karışıma labne peyniri eklenir. Karışımdaki peynir de iyice dağılana kadar bir süre daha çırpılır.
Kedi dili bisküviler, ılık suda eritilerek hazırlanan kahvenin içinde daldırılıp, ıslatılırlar. Tercihe göre kahvenin içine istenilen likör ilave edilebilir. Kahve likörü ya da acıbadem likörü tavsiye edilir. Tiramisunun konulacağı tercihen orta boy ve çok derin olmayan kare bir kaba, önce çırpılmış kremalı karışımdan ince bir tabaka dökülüp tabanda yayılır. Ardından kahvenin içinde ıslatılmış kedi dili bisküviler kremalı karışımın üstüne yanyana dizilir. Bisküvilerin Üstüne bir kata daha krema ilave edilir. Bisküvilerin tamamı kullanılıncaya kadar, bir kat bisküvi ve bir kat krema işlemi aynen sürdürülür.
Malzemenin tamamı tükendikten sonra, kare kaptaki tiramisu buzdolabında en az 1 saat donması için bekletilir. Bu sürenin 3 - 4 saat olması kıvamı ve dolayısı ile lezzeti de arttıracaktır...Tabi bu kadar güzel bir tatlıyı onca süre beklemeye tahammül edebilirseniz...
Buzdolabında bekletilen tatlı; servis edilirken ister büyük bir servis tabağına dikkatlice ters çevirilip çıkarılabilir, istenirse de bulunduğu kare kapta, küçük karelere bölünüp tabaklara kare porsiyonlar olarak da sunulabilir.
Servis sırasında mutlaka üstüne tel bir çay süzgeçi yardımı ile kakao serpilmelidir. En son olarak kakaonun da üstüne, ister rende bitter çikolata ya da damla çikolata ile lezzetlendirlir...
Lezzet Ustaları Gürme Tiramusu Tarifleri Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder