Malzemeler
1 Adet Az Yağlı Labne Peynir
13 - 15 Adet kedidili bisküvi (finger de olabilir)
1 Paket Krema (yaklaşık 200ml)
Çeyrek Limonun Suyu
Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri (yoksa toz şeker de olabilir)
Yarım paket toz vanilya
2 Tatlı Kaşığı Suda çözülebilen Toz Kahve (Nescafe)
1 Fincan ılık su
Yarım Çay Bardağı Kahve Likörü (Tercihen)
Üstünü süsleyecek kadar kakao
40 - 50 gr. rendelenmiş bitter çikolata veya damla çikolata
Yapılışı
Krema derin bir karıştırma kabında, tel bir çırpıcı ile krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Ardından pudra şekeri, vanilya ve limon suyu ilave edilir. Bir süre daha şeker iyice yedirilinceye ve koyu bir kıvam elde edilinceye kadar, çırpma işlemine devam edilir. Sonrasında karışıma labne peyniri eklenir. Karışımdaki peynir de iyice dağılana kadar bir süre daha çırpılır.

Malzemenin tamamı tükendikten sonra, kare kaptaki tiramisu buzdolabında en az 1 saat donması için bekletilir. Bu sürenin 3 - 4 saat olması kıvamı ve dolayısı ile lezzeti de arttıracaktır...Tabi bu kadar güzel bir tatlıyı onca süre beklemeye tahammül edebilirseniz...
Buzdolabında bekletilen tatlı; servis edilirken ister büyük bir servis tabağına dikkatlice ters çevirilip çıkarılabilir, istenirse de bulunduğu kare kapta, küçük karelere bölünüp tabaklara kare porsiyonlar olarak da sunulabilir.
Servis sırasında mutlaka üstüne tel bir çay süzgeçi yardımı ile kakao serpilmelidir. En son olarak kakaonun da üstüne, ister rende bitter çikolata ya da damla çikolata ile lezzetlendirlir...
Lezzet Ustaları Gürme Tiramusu Tarifleri Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder