Elmalı evde kurabiye tarifi hemde fındıklı işte sizde kolay tarifler ile mükemmel kurabiyeler yapın.
ELMALI FINDIKLI KURABİYE - KURABİYE TARİFLERİ - ÇAY KURABİYELERİ
Bugün sizlere çok sevilen bir kurabiye tarifi verelim istedik. Tarifi, tam buğday unu, light yoğurt ve esmer şeker gibi çok daha sağlıklı malzemeler ile verdiğimizden rahat olabilirsiniz. Buyrun bakalım...
Elmalı Fındıklı Kurabiye - Gerekli Malzemeler
Hamur için;
3 Su Bardağı Tam Buğday Unu
50 Gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Light Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Esmer Şeker
1 Paket Kabartma Tozu
Rendelenmiş Limon veya Portakal Kabuğu
İç için;
2 Adet elma
2 Çorba Kaşığı Dövülmüş Fındık
1 Çorba Kaşığı Esmer Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Pudra Şekeri
Elmalı Fındıklı Kurabiye - Tarifi
Derin bir yoğurma kabına elenmiş un, tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, şeker, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu alınır. El ile yaklaşık 10 dakika kadar yoğurularak kulak memesinden biraz daha sertçe bir kıvam elde edilmelidir.
Ayrı bir kapta rendelenmiş elma, fındık, esmer şeker ve tarçın karıştırılır.
En az 15 dakika kadar üstü kapalı biri biçimde dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartılıp, avuç içi büyüklüğünde açılır. İçine elmalı harçtan konulurak hafif açık kalacak bir biçimde ikiye katlanarak, yarım daire şekli verilir. Altı yağlanmış fırın tepsisine dizilerek, önceden 180-200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra tabaklara alınan kurabiyelerin üstüne, servisten hemen önce pudra şekeri serpilerek, servise hazır hale getirilir...
Bugün sizlere çok sevilen bir kurabiye tarifi verelim istedik. Tarifi, tam buğday unu, light yoğurt ve esmer şeker gibi çok daha sağlıklı malzemeler ile verdiğimizden rahat olabilirsiniz. Buyrun bakalım...
Elmalı Fındıklı Kurabiye - Gerekli Malzemeler
Hamur için;
3 Su Bardağı Tam Buğday Unu
50 Gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Light Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Esmer Şeker
1 Paket Kabartma Tozu
Rendelenmiş Limon veya Portakal Kabuğu
İç için;
2 Adet elma
2 Çorba Kaşığı Dövülmüş Fındık
1 Çorba Kaşığı Esmer Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Pudra Şekeri
Elmalı Fındıklı Kurabiye - Tarifi
Derin bir yoğurma kabına elenmiş un, tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, şeker, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu alınır. El ile yaklaşık 10 dakika kadar yoğurularak kulak memesinden biraz daha sertçe bir kıvam elde edilmelidir.
Ayrı bir kapta rendelenmiş elma, fındık, esmer şeker ve tarçın karıştırılır.
En az 15 dakika kadar üstü kapalı biri biçimde dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartılıp, avuç içi büyüklüğünde açılır. İçine elmalı harçtan konulurak hafif açık kalacak bir biçimde ikiye katlanarak, yarım daire şekli verilir. Altı yağlanmış fırın tepsisine dizilerek, önceden 180-200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra tabaklara alınan kurabiyelerin üstüne, servisten hemen önce pudra şekeri serpilerek, servise hazır hale getirilir...
Lezzet Ustaları Gürme Yemek Tarifleri Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder