Yüzük Mantisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Yüzük Mantisi Tarifi

Mantı tarifi ile sizlere harika bir yüzük mantısı nasıl yapılır hızlı ve kolay tarifler olarak sizlerleyiz.
  
MALZEMELER:Hamuru için:
5 su bardağı un
2 adet yumurta
Yeteri kadar ılık su
Tuz

Harcı için:
300 gram kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Düz bir zemine koyduğunuz unun ortasını açıp yumurtaları kırın. Tuzunu da ekledikten sonra azar azar ılık su ekleyerek sertçe bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. İç harcı için, sıvıyağı kızdırıp dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve naneyi ilave ederek ocaktan alın. Hamuru bezelere ayırıp açın. Çok küçük olmayacak kareler halinde kesin. Ortasına harç koyarak üçgen şeklinde kapatın. Üçgenin iki ucunu, yandaki aşamalarda olduğu gibi birleştirip, uç kısmını geriye doğru çevirin. Hazırladığınız mantıları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Daha sonra tuzlu kaynar suda 1-2 taşım kaynatıp süzün. Yeniden fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirip arzunuza göre yoğurtla ya da sade olarak servis yapın.

Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here