Portakallı Şehzade Pilavi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Portakallı Şehzade Pilavi

Mersin yöresine özel portakallı şehzade pilavı tarifi ile sizler kolayca lezzetli pilavlar yapabileceksiniz.


Mersin'in yöresel tatlarından Portakallı Şehzade Pilavı tarifi, Mutfağım programından...


Malzemeler:2 adet portakal
2 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 çay kaşığı safran
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:2 adet portakalın kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır. 2 su bardağı pirinç sıcak suda ıslatılır. 1 paket dolmalık fıstık pembeleşene kadar kavrulur. Pirinçler süzülüp fıstıklarla birlikte kavrulur. Fıstıkla kavrulan pirince rendelenmiş portakal kabukları eklenir ve 1 bardak su dökülüp 1 çay kaşığı safran eklenir. Pilava suyunu çekmesine yakın kuş üzümleri ilave edilir. Suyunu çeken pilava 2 portakalın suyu eklenir. Pilav demlenmeye bırakılır.


Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages