Tavuk Göğsü Meyvalı - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Tavuk Göğsü Meyvalı


Çocukların en çok sevdiği ve okullar açık kaldığı sürece koşuşturmaca başladı.
bu arada temizlik misafir derken yine yoktum ortalıklarda...
ama üzülmeyin ara versemde bu kez hep burada olacağım inşallah..
bu meyveli tavuk göğsü benim 15 yıllık can dostum:)
sanırım beni tanıyan herkes bunu yedi:)
sıcak havalara mis gibi serinlik ve hafif bir tatlı yada çay yanına pasta..
buyrun...



MEYVELİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ:
(resimde gördüğünüz büyük borcam tepsi için)

150 gr margarini eriterek , 1s.b +yarım s.b. yarısı unu biraz kavuruyoruz.1 lt.+ 250 gr sütü çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş ilave ediyoruz.varsa nohut büyüklüğünde damla sakızı ve 1 ç.b. hindistan cevizi ekliyoruz.sürekli çırparak kaynatıyoruz.1,5 s.b. toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyip ocağı kapatıyoruz.15 dk mikserin hızlı ayarında çırpıyoruz.kalıba döküyoruz.üzerini dilimlenmiş mevsim meyveleriyle süslüyoruz.ben üzüm , şeftali , muz kullandım.hazır jöleyi üstündeki tarife göre hazırlayıp , yayıyoruz.dolapta buz gibi soğuttuktan sonra servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN

Sofra Yemek Tarifleri Sitesi Pratik Kek Pasta Tarifleri ile Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here