Tarsus'un yöresel tatlarından Zengin tarif ile güzel bir sunum sizler için sitemizde paylaşıyoruz.
Malzemeler:250 gram kapya biberi
3 yemek kaşığı bulgur
2 adet kuru soğan
1 kase ceviz
½ bağ maydanoz
1 adet domates
1 adet limon
½ çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı fesleğen
6 yaprak taze nane
Yapılışı:250 gram kurutulmuş kapya biberi (kırmızı biber) 3 yemek kaşığı bulgur ile ıslatılıp demlenir. Bir kuru soğan incecik doğranır. Islatılıp demlenen kapya biberi ve bulgur dibekte dövülür. Doğranan soğan eklenerek malzemeler dövülmeye devam edilir. Yarım bağ maydanoz kıyılır ve dövülen malzemelerle buluşturulur. 1 kase çekilmiş ceviz, kabukları soyulup doğranan 1 domates salataya eklenir. Yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 çay bardağı zeytin yağı, birer tatlı kaşığı kimyon ve fesleğen koyulan salata karıştırılır. Marul yaprakları serilen servis tabağına alınan salata nanen yapraklarıyla süslenir.
3 yemek kaşığı bulgur
2 adet kuru soğan
1 kase ceviz
½ bağ maydanoz
1 adet domates
1 adet limon
½ çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı fesleğen
6 yaprak taze nane
Yapılışı:250 gram kurutulmuş kapya biberi (kırmızı biber) 3 yemek kaşığı bulgur ile ıslatılıp demlenir. Bir kuru soğan incecik doğranır. Islatılıp demlenen kapya biberi ve bulgur dibekte dövülür. Doğranan soğan eklenerek malzemeler dövülmeye devam edilir. Yarım bağ maydanoz kıyılır ve dövülen malzemelerle buluşturulur. 1 kase çekilmiş ceviz, kabukları soyulup doğranan 1 domates salataya eklenir. Yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 çay bardağı zeytin yağı, birer tatlı kaşığı kimyon ve fesleğen koyulan salata karıştırılır. Marul yaprakları serilen servis tabağına alınan salata nanen yapraklarıyla süslenir.
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder