Susamlı Tatlı Simit Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Mayıs 2013 Cuma

Susamlı Tatlı Simit Tarifi

Simit saraylarını aratmayacak güzellikte evde simit tarifi sizler için sunuyorum.














  • 200 gram tereyağı

  • 200 pudra şekeri 

  • 2 adet yumurta (1 yumurta beyazini üzerine ayirin )

  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt

  • 1tane  vanilya sekeri

  • 1 limon kabuğu rendesi

  • 1 tane portakal kabugu rendesi

  • Yarım paket kabartma tozu 

  • 3,5 su bardağı tam buğday unu (bardaklarin boyutlarida ayni olmaya biliyor ben yaklasik 4,5 su bardak un yeteli geldi  unu aldigikadar hamur elinize yapışmayincaya kadar 


Tatlı susamlı simit nasıl yapılır?


  • Yumurtalardan birinin beyazını ayrı bir kaba alın üzerine sürmek icin. .

  • bir kabin icersinde tereyag ,yoğurdu , 1 yumurta beyazi ,2 tane yumurta sarisi ve pudra sekerini ilk önce mikserle cirpin.

  • Portakal kabuğunu , limon kabuğunu , yarim paket kabartma tozunu ekleyin.

  • Hepsini birlikde yoğurun. Eğer hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edin. Ben tarifdekindern bir su bardak kadar daha fazla un ilave ettim .

  • Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin ve uçlarını birleştirip simit şekli verin.

  • Simitleri önce yumurta akına, sonra susama bulayın.

  • Yağlanmamış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında simitler hafif pembeleşene kadar pişirin. 



Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here