- 200 gram tereyağı
- 200 pudra şekeri
- 2 adet yumurta (1 yumurta beyazini üzerine ayirin )
- 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
- 1tane vanilya sekeri
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tane portakal kabugu rendesi
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı tam buğday unu (bardaklarin boyutlarida ayni olmaya biliyor ben yaklasik 4,5 su bardak un yeteli geldi unu aldigikadar hamur elinize yapışmayincaya kadar
- Yumurtalardan birinin beyazını ayrı bir kaba alın üzerine sürmek icin. .
- bir kabin icersinde tereyag ,yoğurdu , 1 yumurta beyazi ,2 tane yumurta sarisi ve pudra sekerini ilk önce mikserle cirpin.
- Portakal kabuğunu , limon kabuğunu , yarim paket kabartma tozunu ekleyin.
- Hepsini birlikde yoğurun. Eğer hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edin. Ben tarifdekindern bir su bardak kadar daha fazla un ilave ettim .
- Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin ve uçlarını birleştirip simit şekli verin.
- Simitleri önce yumurta akına, sonra susama bulayın.
- Yağlanmamış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında simitler hafif pembeleşene kadar pişirin.
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder