Leziz Gül Tatlı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Mayıs 2013 Cuma

Leziz Gül Tatlı Tarifi

Serbetsiz hali gül tatlisinin

Pisirilmedenki hali






hamuru icin malzemeler


  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 yumurta

  • yarim  paket kabartma tozu

  • 2 paket vanilin

  • 2 kaşık irmik

  • 1 kaşık limon suyu

  • Aldığı kadar un

  • 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

  • kabuksuz findik
Şerbeti İçin malzemeler


  • 3,5su bardağı şeker

  • 3,5 su bardağı su

  • ceyrek limon suyu

hazirlanisi yaklasik 35 tane gül tatlisi cikdi bu malzemeden



  • Tereyağı derin bir kaseye alınır. Diğer malzemeler ile beraber iyice karıştırılır. Un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.

  • Hamura gıda boyasını katılır ve iyice her yeri aynı rengi alması için tekrar yoğurulur. 

  • Ben kirmizi ve pembe rekden cay kasiginin ucu ile ilave etdim 

  • Hamuru merdane ile acin . Hamuru küçük çay bardağı ile bastirtarak kesilir.

  • Tüm hamur biten deyince bu islemi tekrar yapin

  •  4 tanesi üst üste koyulur resimde görüldügü gibi. En üstünden başlayarak yuvarlanır ve ortasından kesilir.

  • Tepsiye dizilir.

  • Üzerine bir findik bastirarak birakin  Fırında 180 derecede pişirilir.

  • Serbetinizi iyice haslayip ilimaya birakin.

  • Ben tatlim da serbetde ilikken serbeti tatlinin üzerine düküp tatliyi bir kez ters cevirip sonra servis tabagina siralayin.

  • Bu tatliyi  komsumun mevlidine götürmek icin yaptim.


Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here