Serbetsiz hali gül tatlisinin
Pisirilmedenki hali
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- yarim paket kabartma tozu
- 2 paket vanilin
- 2 kaşık irmik
- 1 kaşık limon suyu
- Aldığı kadar un
- 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- kabuksuz findik
- 3,5su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- ceyrek limon suyu
hazirlanisi yaklasik 35 tane gül tatlisi cikdi bu malzemeden
- Tereyağı derin bir kaseye alınır. Diğer malzemeler ile beraber iyice karıştırılır. Un azar azar eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
- Hamura gıda boyasını katılır ve iyice her yeri aynı rengi alması için tekrar yoğurulur.
- Ben kirmizi ve pembe rekden cay kasiginin ucu ile ilave etdim
- Hamuru merdane ile acin . Hamuru küçük çay bardağı ile bastirtarak kesilir.
- Tüm hamur biten deyince bu islemi tekrar yapin
- 4 tanesi üst üste koyulur resimde görüldügü gibi. En üstünden başlayarak yuvarlanır ve ortasından kesilir.
- Tepsiye dizilir.
- Üzerine bir findik bastirarak birakin Fırında 180 derecede pişirilir.
- Serbetinizi iyice haslayip ilimaya birakin.
- Ben tatlim da serbetde ilikken serbeti tatlinin üzerine düküp tatliyi bir kez ters cevirip sonra servis tabagina siralayin.
- Bu tatliyi komsumun mevlidine götürmek icin yaptim.
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder