Soslu Balık Kızartması Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Mayıs 2013 Cuma

Soslu Balık Kızartması Tarifi

Soslu balık kızartması seviyorsan hadi durma hemen tarifi kap diyoruz.
Malzemeler:
Acı-ekşi-tatlı sos


  • 5 adet iri doğranmış arpacık soğanı

  • 5 adet temizlenmiş ve iri

  • doğranmış acı kırmızı biber

  • 6 diş iri doğranmış

  • sarımsak

  • 5 adet iri doğranmış kişniş kökü

  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı


  • 3 yemek kaşığı, 125 mi.

  • su içinde bekletilmiş demirhindi macunu

  • 4 yemek kaşığı esmer şeker 60 mi. Tayland balık sosu
Balık


  • 1 litre ayçiçeği yağı

  • 2 adet (750 gr.) bütün

  • beyaz etli balık

  • 50 gr. fesleğen yaprağı Un (bulamak için)
Acı Ekşi Tatlı Soslu Balık Kızartması Tarifi:

Acı-ekşi-tatlı sos: Arpacık soğanlarını, kırmızı biberleri, sarımsak ve kişniş kökünü geniş bir havana ya da robota koyun ve ezerek macun kıvamına getirin.
• Ayçiçeği yağını orta boy bir tavaya koyun ve orta ateşte kızdırın. Baharat karışımını tavaya ekleyin ve 30 saniye kavurun. • Demirhindiyi süzgeçten geçirerek tavaya ekleyin ve posasını atın. Şekeri, balık sosunu ve suyu da tavaya ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın ve şurup kıvamına gelene dek yaklaşık 4-5 dakika pişirmeye devam edin. Kenarda bekletin.
Balık: Yağı derin bir tencereye koyun ve 190 dereceye ulaşana dek kızdırın. Eğer bir kızartma termometreniz yoksa yağın içine bir parça ekmek atarak sıcaklığını test edebilirsiniz. Eğer ekmek parçası baloncuklar çıkararak hızla yağın üzerine çıkıyorsa ve altın rengine dönüyorsa yağınız kullanıma hazırdır. • Fesleğen yapraklarını yağa atın ve çıtır kıvama gelene dek yaklaşık 10 saniye kızartın. Delikli bir kaşık ile alarak süzülmeleri için kâğıt havlu üzerine koyun.
• Balığı ayıklayın ve iki tarafına üç veya dört kesik atın.
• Balığı una bulayın ve yağda iyice kızarana dek yaklaşık
15-20 dakika kızartın. Dikkatlice alarak kâğıt havlu üzerine aktarın. Sıcak kalmasını sağlayın. • Diğer tarafta sosu kısık ateşte tekrar ısıtın. • Sosu servis tabağına aktardığınız balığın üzerinde gezdirin. Fesleğen yapraklarını üzerine serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın.


Lezzetli Soslu Balık Tarifleri ile sizlerleyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages