Dünden beri yamak ortalarda yok! Sanırım koyu bir Fenerbahçeli olsa gerek, üzüntüden ortalarda görünmüyor...
500 gram kuzu kuşbaşı
1 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet kırmızıbiber
2 adet sivri biber
1 adet kabak
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı sirke
yayım limon
1 tatlı kaşığı taze kekik (yoksa kuru da olur)
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Yapılışı:
Patlıcanı zebra şeklinde soyun. Yaklaşık 2 parmak kalınlığında enine kesip, limonlu ve tuzlu suda 5 dk bekletip süzün. Bu işlem patlıcanın kararmasını önleyeceği gibi, acılığını da alacaktır. Daha sonra soğanı, kabağı, sivribiberleri ve kırmızıbiberi irice doğrayın.
Sebzelerle birlikte etleri derin bir kaba alıp üzerine; zeytinyağı, kekik, limon, sirke, nar ekşisi ve rendelenmiş sarımsakları koyun. Etleri bu karışımın içinde, ağzı kapalı bir kapta en az 1 saat dinlendirin. (1 gün önceden dinlendirmeye bırakırsanız daha da yumuşak ve lezzetli olur.)
Sonra sırayla şişlere dizin ve fırın tepsisine sığacak şekilde yerleştirip, 220 derecedeki fırında ara sıra çevirerek iyice kızartın. Açıkhavada mangalda pişiriseniz çok daha lezzetli olur...
Kolay Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder