Rus Mutfağı Biftek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Mayıs 2013 Salı

Rus Mutfağı Biftek Tarifi


RUS MUTFAĞI BÖF STROGONOF TARİFİ BEEF STROGANOFF - KREMALI MANTARLI BİFTEK NASIL YAPILIR ?



Telaffuzu biraz çene yoran bu yemek Rus mutfağının sevilen örneklerinden biri.   Sote edilmiş biftek parçalarının ekşi krema ile hazırlanıp servis edildiği stroganoff, 19 yüzyıl Rusya’ sında ortaya çıkmış ve günümüzde dünya çapında meşhur olmuş bir yemek.  Değişik versiyonları da yapılmakta. 



İsmine gelince, bu adı nüfuzlu bir aile olan Stroganov’ lardan aldığı söyleniyor. 

Yamak’ a gelince, bu tarifi Neşeli Şef’ in defterinden yürüttüğü söyleniyor…



Böf Strogonof – Beef Stroganoff - Kremalı Mantarlı Dana Biftek için gerekli malzemeler:



2-3 parça dana biftek

2 orta boy kuru soğan

4 çorba kaşığı sıvı yağ

İsteğe bağlı: 8-10 adet kültür mantarı (ince dilimlenmiş)

İsteğe bağlı: yarım kahve fincanı rende kaşar

2 çorba kaşığı un

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz

3/4 çay fincanı krema

1 çay kaşığı limon suyu

Yarım çay fincanı sıcak su



Böf Strogonof – Beef Stroganoff yapılışı:

Önce bifteklerin altına üstüne tuz-karabiber serpin ve üzerine vurarak biraz inceltin.

Sonra inceltilmiş biftekleri serçe parmağı kalınlığında şeritler halinde kesin.  Tabii Neşeli Şef’ im kendi dolma parmaklarına göre yazmış. Siz 1-1,5 cm kalınlığında kesseniz olur.

Şimdi, soğanları kabuklarını soyun piyaz kesin.

Bir wok tavada sıvıyağı ısıtıp; soğanları ve et şeritlerini beraber çevirin.

7-8 dakika sonra etler ve soğanlar bıraktıkları suyu hafif çektiklerinde tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.  Mantar koymak istiyorsanız onu da şimdi ekleyin.

Soğanlar karamelize oluncaya ve mantarlar da bıraktıkları suyu çekinceye kadar sotelemeye devam edin.

Malzemeler suyunu çekince unu ekleyin ve etlerin her yanı una bulanıncaya kadar karıştırın, 2-3 dakika kadar bu vaziyette karıştırarak pişirin.

Şimdi tavanın altını orta ateşe getirin ve yarım çay fincanı sıcak suyu ekleyin, karıştırın.

Su kaynamaya başlayınca, tavanın altını iyice kısın ve 2-3 dakika daha pişirin.

Kremaya limon suyunu ekleyip iyice çırpın ve tavaya ekleyin. 

Sürekli karıştırarak 6-7 dakika daha kısık ateşte pişirin.  Eğer dibi tutar gibi oluyorsa bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.

Son olarak, peynir koymak istiyorsanız üzerine serpiştirin ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin.

“Yamak efendi, pişir pişir nereye kadar?” diyorsanız eğer, pişir pişir buraya kadar. 

Artık servis edebilirsiniz.  Yanında patates püresi ile çok güzel gider. 

Ben demiyorum,  Neşeli Şef’im diyor.  Öyle yaptı, çok da güzel oldu.





Kolay Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here