malzemeler
- 5- 6 haşlanmış patates
- 4 tane havuç
- Yarım demet maydonoz
- Yarıyarim su bardak kırmızı pancar turşusu puresi
- Tuz
- Kırmızıbiber
- Limon
- Sıvıyağ
hazirlanisi
- Haslanmis patatesler rendelenir ikiye ayrılır.
- Ayrılan patatesin yarısına maydonoz,tuz,sıvıyağ ve yarım limon suyu eklenir karıştıpılır.
- Havuçlar rendelenir tavaya alınır 3 yemek kasik yagda hafif kavrulur .
- Hacuclar sogumaya birakilir.
- Kırmızı pancar stab miksele püre haline getirilir.
- Tuz ve limon suyu ilave edilerek ayrilan patates katilir pancarin icersine ve karistirilir .
- Kek kalıbının içine sitreç film serilir tabana kırmızı pancarli patates karışım konur biraz üzerine kasikla bastırılır düzeltilir.
- Üzerine sotelenen havuç konur ve üzerine bastırarak yerleştirilir.
- En son maydanozlu patates karışımı havucun üzerine alınır ve el ile bastırarak yerleştirilir buz dolabın da 2 saat kadar dinlendirip servis yapin
- Bu nefis salatayida arkadasim Meyem yapti.
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder