Revani ailecek çok sevdiğimiz bir tatlı ,uzun zamandır canım istiyordu gelecek olan misafirlerimizi de bahane ederek yaptım fakat bu sefer portakallı denedim. Siz de portakallı tatları seviyorsanız yapabilirsiniz.Hepinize gönlünüzce geçirebileceğiniz bir haftasonu dileyip tarife geçiyorum.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çorba kasesi şeker
1 çorba kasesi irmik
1 çorba kasesi yoğurt
1/2 su bardağı portakal suyu
1 portakalın kabuğu
4 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Şerbeti için:
6 su bardağı su
5 su bardağı şeker
birkaç limonsuyu damlası
üzeri için
rende portakal kabuğu yada toz antepfıstığı
YAPILIŞI:
Tereyağını tavada eritin biraz ılıtın.Diğer tarafta derin bir kaseye yumurtaları kırın çırpın.İçine şekeri katıp yine çırpın.Daha sonra irmik ve yoğurdu katıp çırpın.Tereyağını ekleyin ,portakal suyu ve rende portakal kabuklarını katıp yine çırpın.Unu azar azar eleyerek ekleyin,vanilya ve kabartmatozu katıp çırpıp margarinle yağlanmış büyük kare borcama dökün.180 derecedeki fırına koyun kızarana kadar pişirin.Diğer tarafta ocağada su, şeker ve limonsuyunu koyun kaynatın.Kızaran revaniyi çıkarın.Şerbet ılık ,tatlı ılık iken şerbetini azar azar dökün.Birden şerbete boğmayın.Üzerini isteğinize göre süsleyin.
Servisden bir gün önceden yaparsanız daha güzel oluyo şerbeti çekiyor kıvama geliyor.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder