Özel tat özel lezzet bayanlar bu tarife bayılacaklar. Kakaolu sultan sarması nasıl yapılır tarifi
MALZEMELER
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Fırın tepsisine yada dikdörtgen bir borcama bolca hindistan cevizi serpilir bir kenarda bekletilir.Süt,un,şeker ve kakao bir tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Tereyağı ve vanilya eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye ince olacak şekilde dökülür üzeri ıslatılan kaşıkla düzeltilir.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır ve 1-2 saat bekletilir.
Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır ve muhallebinin üzerine incecik yayılır. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.
Not: isteğe göre muhallebi sade yapılıp, arasına kakaolu kremşanti konulabilir.
Yemek Tarifleri
Post Top Ad
Responsive Ads Here
7 Mayıs 2013 Salı
Anasayfa
Kakaolu
lezzetler
sarma tarifi
sarma tarifleri
sarmasI
sultan
tarifi
tatlı tarifleri
tatlılar
yeni lezzetler
Kakaolu Sultan Sarmasi
Kakaolu Sultan Sarmasi
Etiketler
# Kakaolu
# lezzetler
# sarma tarifi
# sarma tarifleri
# sarmasI
# sultan
# tarifi
# tatlı tarifleri
# tatlılar
# yeni lezzetler
Share This
Kim? HikmetSütlüce
yeni lezzetler
Etiketler:
Kakaolu,
lezzetler,
sarma tarifi,
sarma tarifleri,
sarmasI,
sultan,
tarifi,
tatlı tarifleri,
tatlılar,
yeni lezzetler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder