Yamak nerede diye soranlar olmuş. Kendisini taze biberiye toplasın diye dışarı yollamıştım. Gidiş o gidiş. Artık yürüye yürüye ege sahillerine mi gitti bilmiyorum ama döndüğünde ısrarla sorarım kendisine. Ne yapalım, Yamak efendi dönene kadar tariflerimi aktarma işi bana kaldı.
Sizler için bugünkü tarifim de patlıcan musakka
Patlıcan Musakka için gerekli Malzemeler:
4 adet patlıcan
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
200 gram dana-kuzu kıyma
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz – karabiber
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1,5 bardak su
Patlıcanları Kızartmak için sıvıyağ
Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır – Patlıcan Musakka Yapılışı
Patlıcanları parmak kalınlığında halka halka kesin ve kararmamaları için limonlu ve tuzlu suya koyun, yarım saat kadar suda bekletin.
Süre dolunca patlıcanları süzün ve fazla suyunu sıkıp kurulayın.(kağıt havlu işe yarayabilir)
Kurulanmış patlıcanları sıvıyağda alt – üst olarak kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havlunun üzerine dizin ki kağıt fazla yağı emsin.
Soğanı yemeklik kıyın, domatesleri rendeleyin, sarımsakları da ince ince kıyın.
Bir tavada tereyağını eritip zeytinyağını da üstüne katın ve önce soğanları renkleri çok hafif dönene kadar kavurun.
Sonra sarımsağı ve kıymayı da ekleyin ve kavurun. Kıyma suyunu salıp tekrar çektiğinde domates rendesini, tuz ve karabiberi de ekleyin ve pişirin.
Şimdi bir borcam ya da yayvan bir tencere alın ve alt kata kızaran patlıcan dilimlerinden bir kat döşeyin. Patlıcanların hepsini kullanmayın ama artan kısmı bir kenara ayırın.
Sonra pişirdiğiniz kıymalı karışımı patlıcanların üzerine yayın, üzerine bir kat daha patlıcan döşeyin. Suyu ekleyin.
Borcamda hazırladıysanız 180 derece fırında 15 dakika kadar, tencerede hazırladıysanız da kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Pişirme bitip de servis ederken üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Kolay Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder