Pişmaniyeli Soğuk Pasta Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Pişmaniyeli Soğuk Pasta Tarifi

Havaların iyiden iyiye ısındığı şu son günlerde birçoğumuz dondurma mevsimini resmen açmış bulunmaktayız. O halde yavaş yavaş soğuk tatlı tarifleri de vermeye başlayabilirim diye düşündüm ve bu tarifle ben de sezonu açıyorum :))

Eee hepimize hayırlı uğurlu olsun o zaman :)))



Sevgiler, görüşmek üzere
 
Pişmaniyeli Soğuk Pasta

Malzemeler


200gr. Pötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu

75 gr. erimiş tereyağı

1 paket çiğ krema(200 ml.)

1 ½ Paket labne peyniri

175 gr. toz şeker

3 yumurta sarısı

3 yumurta akı

Vanilya

24 cm. çapında çember kalıp

150 gr. kadar sade pişmaniye

Arzuya göre çilek veya çikolata sosu

 

Yapılışı

Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz vedökülen bir hamur elde ediyoruz. Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini aynıboyutta yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi hamurunu elimizle bastıraraküzerine yayıyoruz.

Çiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz.

175 gr. toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½paket labne peyniriyle karıştırıyoruz.

3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadarçırpıyoruz.

Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten sonra ensonunda yumurta karını tahta veya silikon kaşıkla karıştırıyoruz. Bu karışımıçember kalıba döküyoruz. En az 6 saat buzdolabımızın derin dondurucu bölümündebekletiyoruz.

Servisten sadece 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerinipişmaniye ile sıvama kaplıyoruz. Arzuya göre servis esnasında çilek veyaçikolata sosu ilave ediyoruz.




 


 

 


Sizlerde bundan böyle SofraYemek Tarifleri ile muhteşem lezzetli yemekler yapabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here