Eee hepimize hayırlı uğurlu olsun o zaman :)))
Sevgiler, görüşmek üzere
Malzemeler
200gr. Pötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu
75 gr. erimiş tereyağı
1 paket çiğ krema(200 ml.)
1 ½ Paket labne peyniri
175 gr. toz şeker
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
Vanilya
24 cm. çapında çember kalıp
150 gr. kadar sade pişmaniye
Arzuya göre çilek veya çikolata sosu
Yapılışı
Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz vedökülen bir hamur elde ediyoruz. Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini aynıboyutta yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi hamurunu elimizle bastıraraküzerine yayıyoruz.
Çiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz.
175 gr. toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½paket labne peyniriyle karıştırıyoruz.
3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadarçırpıyoruz.
Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten sonra ensonunda yumurta karını tahta veya silikon kaşıkla karıştırıyoruz. Bu karışımıçember kalıba döküyoruz. En az 6 saat buzdolabımızın derin dondurucu bölümündebekletiyoruz.
Servisten sadece 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerinipişmaniye ile sıvama kaplıyoruz. Arzuya göre servis esnasında çilek veyaçikolata sosu ilave ediyoruz.
Sizlerde bundan böyle SofraYemek Tarifleri ile muhteşem lezzetli yemekler yapabileceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder