bu bayram misafirlerime baklavanın yanında bu bisküvilerden ikram ettim.
ve "bir daha bulamazsınız" diye ifade ettim.
nedenmi:)
çünki hayatımın en kıyır hatta elden ağıza varıncaya kadar ki sürede dağılan bisküvisi oldu.
serviste çoğu parçalandı.
ama tadı o kadar süperdiki ...
bundan sonra sık sık yapacağım gibi görünüyor:)
bayram ikramı dışında :)
altta yazacağım notla birlikte mutlaka tavsiye ederim.
BAHARATLI TUZLU BİSKÜVİ
MALZEMELER:
125 gr. tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı (silme) acı pul biber
yarım çay kaşığı kimyon
1,5-2 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un (yaklaşık)
1 çorba kaşığı haşhaş
YAPILIŞI:
Bir kasede önce sıvı malzemeler (iyice yumuşamış tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarısı, sirke ve su karıştırılır. Üzerine şeker, tuz ve baharatlar eklenir, karıştırılır, kabartma tozu ve azar azar un eklenerek yoğrulur. 15-20 dk. buzdolabında dinlendirilir. Hamura kalıpla şekil verilir, tepsiye dizilir, üzerleri yumurta sarısına ve susama batırılır. 180 derecede pişirilir.
not:ben hamuru ince açarak kalıplarla kestim.dağılma sebebi budur.siz kalın olarak kesin..
Sofra Yemek Tarifleri Sitesi Pratik Kek Pasta Tarifleri ile Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder