Ramazan aylarının vazgeilmezi Pide tarifi ile sizleryeyiz.
malzemeler
- 1 tane yas maya 40 gramlik.
- 1 kilo un kullandim
- 1 su bardak ay cicek yag 1 parmak kadar eksik
- 3 su bardak ilik süt
- 1 tatli kasik tuz
- 1 tatli kasik toz seker
- 2 tane yumurta sarisi
- 2 yemek kasik süt
- 1 tutam toz seker
ic malzemesi
- 1 su bardak rendelenmis kasar
- 1 su bardak böreklik peynir
- 1 su bardak lor peynir
- 1 su bardak yagli kagvaltilik beyaz peynir
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde hamurumuzu yuguralim hamur cok yumusak bir hamur.
- Üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
- Ic malzemenizi bu arada hazirlayin.
- Kasari rendeleyin diyer peynirleride ufalayin
- Hamur mayalaninca kücük bezeler kicartin.
- Bezeleri merdane ile acip pecimizdan ortasina 2 yemek kasik bastirip kenerlerini kapatin peynirin üzerine dogru .
- Yumurta ,seker ve südü cirpin pidenin kenerlerina firca ile sürün .
- Tepsiye siralayin ve 180 derecede pisirin .Afiyetler olsun.
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder