Islak Kek Tarifi
Malezemeler;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- Sosu için:
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
Yapılışı:
- Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
- Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
- Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
- Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
- Fırında çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıkla süsleyip servis yapın.
Tatlı Kek Pasta Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder