Islak Kek Tarifi 2013 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Islak Kek Tarifi 2013

Bu tarifi kekler evinden aldim simdiye kadar denedigim en lezzetli Islak Kek di.Üstelik ertesi güne kalan dilimler lezzetini dahada artirmisti.Bol soslu olusuda mükemmel.Bu güzel tarifi aynen aktariyorum.Videosunu izlemek isterseniz.

Islak Kek Tarifi

Malezemeler;


  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı tozşeker

  • 1 su bardağı süt

  • 3/4 su bardağı sıvıyağ

  • 2 su bardağı un

  • 1 kabartma tozu

  • 1 vanilya

  • 3 yemek kaşığı kakao

  • Sosu için:

  • yarım su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı süt

  • 3/4 su bardağı tozşeker

  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao

Yapılışı:



  1. Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.


  2. Sıvıyağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.


  3. Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.


  4. Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.


  5. Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.


  6. Fırında çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıkla süsleyip servis yapın.

Tatlı Kek Pasta Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here