Canım Herkese merhaba.
Kazayağı otunu ilk kez geçen hafta annemden duydum gittiği bir yerde yemiş çok beğenmişti ,bu hafta bende alıp salatasını yaptım.Bu otun kavurmasını ,böreğini de yapıyorlarmış henüz onları denemedim.
Salatasını çok beğendim et yemeklerinin yanına yakışan,davetlerde meze olarak yapılabilen güzel tarif kazandım.
Yarım kg.aldığım otun denemek için ilk önce yarısını yaptım.Yani tarifi 250 gr.ota göre vereceğim.
Denemediyseniz sizde pazarlarda satılan bu otu alıp deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:
250 gr. kazayağı otu
2 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
limon suyu
YAPILIŞI:
Kaz ayağı otunu ayıklayıp yarım saat sirkeli suda bekletin.Daha sonra yıkayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün.
İnce ince doğradığınız sarımsakları katın.Tuz ,yağ ve limon suyunu damak zevkinize göre ayarlayın onlar için ölçü vermedim.Salatanızı servis tabağına alıp servis edin.
Afiyetolsun.
Özel Yemek Tarifleri
Post Top Ad
Responsive Ads Here
9 Mayıs 2013 Perşembe
Anasayfa
etli yemek tarifleri
mezeler
özel tarifler
parta tarifleri
yemek
Kayayağı Otu Salata Tarifi
Kayayağı Otu Salata Tarifi
Etiketler
# etli yemek tarifleri
# mezeler
# özel tarifler
# parta tarifleri
# yemek
Share This
Kim? HikmetSütlüce
yemek
Etiketler:
etli yemek tarifleri,
mezeler,
özel tarifler,
parta tarifleri,
yemek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder