ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Mayıs 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

zeytinyağlı enginar
Enginar zamanı geldi , nefis enginar yemeklerini tam yapma zamanı  özellikle  Ege ve Akdeniz li arkadaşlardan  çeşitlerini öğrenebiliriz.

 MALZEMELER:

  • 5 adet enginar
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı  silme un
  • 1/2 limon suyu
  • 4-5 dal dere otu
  • zeytin yağ,tuz,şeker

YAPILIŞI:
Soğanı doğrayıp zeytin yağında biraz çevirip havucu ilave ediyoruz ,patates,bezelye ve enginarları ilave edip
limon suyu,bir su bardağı su,tuz ,şekeri  koyup ,kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.Yarım çay bardağında
açtığımız unu yemeğe döküp 10 dakika daha pişiriyoruz.Servis yaparken üzerine dere otunu serpiyoruz.
Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here