Paskalya Çöreği Tarifi 2013 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Mayıs 2013 Çarşamba

Paskalya Çöreği Tarifi 2013



Mesala yarın minik kek yapma günümüz küçücük kek kalıpları aldık onları deneyeceğiz:)paskalya çöreği de benim ve küçük kızım Alaramın vazgeçilmezidir:)bir çok tarifler denedim ama n sevdiğim tarifim bu oldu hele sakız o kadar ayrı bir lezzet verdi ki anlatılmaz yennce yaşanır:)))))))mutlakaaaa deneyin derim.Bu ölçü çok derseniz yarım ölçü yapınız.
Malzemeler:


42 gram yaşmaya(1paket)

400 gram ılık süt
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayırın sarının içne bir fiske de tarçın ekleyip sürdüm)
250 gram tereyağı
1 kilo un
3 tane küçük damla sakızı
1 çay kaşığı  mahlep
Üzeri için file badem

Yapılışı:

İlk önce damla sakızını havanda 1 çay kaşığı toz şeker ile dövün. Sütü ılıtın. Mayayı elinizle ufalayarak ekleyin.Toz şekeri ekleyin. 4-5 dakika bekletin.

Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını eritin ve ılıtın. Köpüren mayalı karışıma, yumurtaları ve tereyağını ekleyin. Damla sakızı, mahlep ve elediğiniz unu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyin.Yumuşacık bir hamur elde edene değin yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kadar bekletin. Hamur iki katına ulaşınca, küçük bezelere ayırın. Üç uzun şerit oluşturun. Bu şeritlerden örgü yapın ve iki ucunu birleştirin. Böylece ufak örgü çörekler elde edin.

Üzerine yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün. File badem serpin. Bu halde 1 saat kadar daha dinlendirin. ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.Afiyet olsunnnn


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here