Alman Pastasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Mayıs 2013 Çarşamba

Alman Pastasi Tarifi





Kendileri çokkk sevdiğim bir pastadır. benim senelerdir yaptığım tarifim mayasızdı.Sevgili arkadaşım Tijen aktay'ın sayfasını gördüğüm zaman hemen denemeliyim demiştim:) O gün bu gündür vazgeçilmez tarifim oldu:)



Malzeme

½  paket yaş maya

 3 su bardağı un,

 2 yumurta ,

 1 çay bardağı toz şeker,

 1 çay bardağı süt,

 75 gr eritilmiş margarin veya tereyağı 

Kreması için 2,5 su bardağı süt,

 1,5 çay bardağı toz şekeri, 

2 çorba kaşığı un,

 1 tatlı kaşığı nişasta,

 2 yumurta sarısı,

pişince 1 çay bardağı krema ekledim

 1 paket şekerli vanilin 

 Üzerine Pudra şekeri 

Yapılışı

Unu derin bir kabın içine aktarın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra  mayayı ilave ederek 1 çay bardağı ılık sütle birlikte parmak uçlarınızla eritin. Ardından kalan malzemeleri ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dk dinlendirin. Diğer yanda krema için  vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye aktarıp muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dk daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı,kremayı ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenarda bekletin. hamuru un serptiğiniz tezgaha alın. Merdane yardımıyla 1 parmak kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla daireler kesip tepsiye dizin. 20 dk daha dinlendirdikten sonra önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra arasını kesip kremayı koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here