Etli Havuçlu Pilav Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

30 Mayıs 2013 Perşembe

Etli Havuçlu Pilav Tarifi




Yemek seçen kızım bile bayılarak yediği pilav.hem çok lezzetli,hem sağlıklı:)
Malzemeler:250 gr kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut 
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 1 tane havuç
Yapılışı:250 gram kuşbaşı kuzu eti kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulup 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber ve pul biberle lezzetlendirilir. Etin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su dökülür ve et yumuşayana kadar  1-2 taşım kaynatılır. 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış biraz haşlanmış( çok haşlamayın lapa olur)buğday ve 1 su bardağı nohut ve havuçlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here