Misir Ekmeği Maisbrot - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Mayıs 2013 Salı

Misir Ekmeği Maisbrot











malzemeler



  • 450 gram bugday unu

  • 450 gram misir unu

  • 600 ml süt

  • 2 tane yumurta

  • 2 yemek kasik toz seker

  • 1 cay kasik karbonat

  • 100 ml zeytin yag (ben ay cicek yag 50 ml 50 ml de zeytin yag kullandim)

  • 1 tane yas  maya 40 gramlik

  • 200 gram rendelenmis mozzarella kasar peyniri 

  • üzerine susam ve cörek otu
hazirlanisi

  • Derin bir kabin icersinde maya, ,zeytin yag ,yumurta ilk önce cirpin mikserle maya erisin.

  • Süt ,tuz,seker ,karbonat ,tektar cirpin.

  • Unlari ekleyip iyice cirpin . Tuzlu kek hamuru kivaminda olmali 

  • Rendelenmis kasar peynirini katip karistirip bor camin icersine hamurunuzu dökün .üzerine susam ve cörek otunu sepistirip

  • önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 30 -35 dakika kadar pisirin 

  • Soguyuncada dilimleyip servis yapin afiyetler olsun nefis cok güzel bir mısır ekmeği çok nefis bir tarif denemenizi öneririm .
















Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages