Misir Ekmeği Maisbrot - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Mayıs 2013 Salı

Misir Ekmeği Maisbrot











malzemeler



  • 450 gram bugday unu

  • 450 gram misir unu

  • 600 ml süt

  • 2 tane yumurta

  • 2 yemek kasik toz seker

  • 1 cay kasik karbonat

  • 100 ml zeytin yag (ben ay cicek yag 50 ml 50 ml de zeytin yag kullandim)

  • 1 tane yas  maya 40 gramlik

  • 200 gram rendelenmis mozzarella kasar peyniri 

  • üzerine susam ve cörek otu
hazirlanisi

  • Derin bir kabin icersinde maya, ,zeytin yag ,yumurta ilk önce cirpin mikserle maya erisin.

  • Süt ,tuz,seker ,karbonat ,tektar cirpin.

  • Unlari ekleyip iyice cirpin . Tuzlu kek hamuru kivaminda olmali 

  • Rendelenmis kasar peynirini katip karistirip bor camin icersine hamurunuzu dökün .üzerine susam ve cörek otunu sepistirip

  • önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 30 -35 dakika kadar pisirin 

  • Soguyuncada dilimleyip servis yapin afiyetler olsun nefis cok güzel bir mısır ekmeği çok nefis bir tarif denemenizi öneririm .
















Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here