malzemeler
- 450 gram bugday unu
- 450 gram misir unu
- 600 ml süt
- 2 tane yumurta
- 2 yemek kasik toz seker
- 1 cay kasik karbonat
- 100 ml zeytin yag (ben ay cicek yag 50 ml 50 ml de zeytin yag kullandim)
- 1 tane yas maya 40 gramlik
- 200 gram rendelenmis mozzarella kasar peyniri
- üzerine susam ve cörek otu
- Derin bir kabin icersinde maya, ,zeytin yag ,yumurta ilk önce cirpin mikserle maya erisin.
- Süt ,tuz,seker ,karbonat ,tektar cirpin.
- Unlari ekleyip iyice cirpin . Tuzlu kek hamuru kivaminda olmali
- Rendelenmis kasar peynirini katip karistirip bor camin icersine hamurunuzu dökün .üzerine susam ve cörek otunu sepistirip
- önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 30 -35 dakika kadar pisirin
- Soguyuncada dilimleyip servis yapin afiyetler olsun nefis cok güzel bir mısır ekmeği çok nefis bir tarif denemenizi öneririm .
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder