Balık Papas Yahnisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Mayıs 2013 Perşembe

Balık Papas Yahnisi Tarifi

Balık dendimi hayat durur bir de yahnisi varsa işte o zaman limonu ele adımı herşey tamamdır.
Malzemeler;




  • 1000 gram balık

  • zeytinyağı (2M kahve fincanı)

  • 7 soğan

  • 2 havuç

  • 2 kahve fincan domates salçası

  • 7 diş sarmısak

  • 2 kahve kaşığı kırmızı biber

  • 2 bardak su

  • Tuz



Balık Papas Yahnisi Tarifi:

Yayvan ve kenarlı bir tepsi içerisine; iki buçuk kahve fincanı zeytinyağının yarısı ile, ince ve yarım ay olarak kesilen 7 büyük soğan koyularak, soğanlar az pembe bir renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kavurulmalı, sonra soğanlara; küçük ve ince kesilen 2 havuç ile, ortalarından ikiye bölünen 7 diş sarmısak ilave edilerek, soğanlar iyice esmer bir renk alnıcaya kadar kavurulmalıdır.Sonra kavrulmuş soğan ve havuçlar, kalan bir bir çeyrek kahve fincan zeytinyağı ile 2 bardak su, yarım kahve fincanı domates salçası, 2 kahve kaşığı kırmızı biber ve 2 tatlı kaşığı da tuz alarak, hepsi karıştırıldıktan sonra tepsinin kapağı kapatılmalı, soğan ve havuçlar, orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakılmalıdır.Yirmi dakika sonra, tepsiye; iç ve kulak denen solungaçları çıkarılan, yıkanmış ve ikişer parmak genişliğinde parçalara kesilen 1 kg. balık ilave edilerek, üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilmeli ve tekrar tepsinin kapağı kapatılarak orta ateşte balıklar 10 – 12 dakika pişirilmeli ve ateşten alınarak soğutulduktan sonra servis yapmalıdır.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun.

Lezzetli Balık Tarifleri ile sizlerleyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here