- 1000 gram balık
- zeytinyağı (2M kahve fincanı)
- 7 soğan
- 2 havuç
- 2 kahve fincan domates salçası
- 7 diş sarmısak
- 2 kahve kaşığı kırmızı biber
- 2 bardak su
- Tuz
Balık Papas Yahnisi Tarifi:
Yayvan ve kenarlı bir tepsi içerisine; iki buçuk kahve fincanı zeytinyağının yarısı ile, ince ve yarım ay olarak kesilen 7 büyük soğan koyularak, soğanlar az pembe bir renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kavurulmalı, sonra soğanlara; küçük ve ince kesilen 2 havuç ile, ortalarından ikiye bölünen 7 diş sarmısak ilave edilerek, soğanlar iyice esmer bir renk alnıcaya kadar kavurulmalıdır.Sonra kavrulmuş soğan ve havuçlar, kalan bir bir çeyrek kahve fincan zeytinyağı ile 2 bardak su, yarım kahve fincanı domates salçası, 2 kahve kaşığı kırmızı biber ve 2 tatlı kaşığı da tuz alarak, hepsi karıştırıldıktan sonra tepsinin kapağı kapatılmalı, soğan ve havuçlar, orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakılmalıdır.Yirmi dakika sonra, tepsiye; iç ve kulak denen solungaçları çıkarılan, yıkanmış ve ikişer parmak genişliğinde parçalara kesilen 1 kg. balık ilave edilerek, üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilmeli ve tekrar tepsinin kapağı kapatılarak orta ateşte balıklar 10 – 12 dakika pişirilmeli ve ateşten alınarak soğutulduktan sonra servis yapmalıdır.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun.
Lezzetli Balık Tarifleri ile sizlerleyiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder