Balık Papas Yahnisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

23 Mayıs 2013 Perşembe

demo-image

Balık Papas Yahnisi Tarifi

Responsive Ads Here
Balık dendimi hayat durur bir de yahnisi varsa işte o zaman limonu ele adımı herşey tamamdır. 14024949%5B1%5D
Malzemeler;




  • 1000 gram balık

  • zeytinyağı (2M kahve fincanı)

  • 7 soğan

  • 2 havuç

  • 2 kahve fincan domates salçası

  • 7 diş sarmısak

  • 2 kahve kaşığı kırmızı biber

  • 2 bardak su

  • Tuz



Balık Papas Yahnisi Tarifi:

Yayvan ve kenarlı bir tepsi içerisine; iki buçuk kahve fincanı zeytinyağının yarısı ile, ince ve yarım ay olarak kesilen 7 büyük soğan koyularak, soğanlar az pembe bir renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kavurulmalı, sonra soğanlara; küçük ve ince kesilen 2 havuç ile, ortalarından ikiye bölünen 7 diş sarmısak ilave edilerek, soğanlar iyice esmer bir renk alnıcaya kadar kavurulmalıdır.Sonra kavrulmuş soğan ve havuçlar, kalan bir bir çeyrek kahve fincan zeytinyağı ile 2 bardak su, yarım kahve fincanı domates salçası, 2 kahve kaşığı kırmızı biber ve 2 tatlı kaşığı da tuz alarak, hepsi karıştırıldıktan sonra tepsinin kapağı kapatılmalı, soğan ve havuçlar, orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakılmalıdır.Yirmi dakika sonra, tepsiye; iç ve kulak denen solungaçları çıkarılan, yıkanmış ve ikişer parmak genişliğinde parçalara kesilen 1 kg. balık ilave edilerek, üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilmeli ve tekrar tepsinin kapağı kapatılarak orta ateşte balıklar 10 – 12 dakika pişirilmeli ve ateşten alınarak soğutulduktan sonra servis yapmalıdır.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun.

Lezzetli Balık Tarifleri ile sizlerleyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *