Limonlu İrmik Pasta Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Mayıs 2013 Cuma

Limonlu İrmik Pasta Tarifi

Farklı lezzetler farklı tatlar ile yeni bir haftayı daha bitirirken hafta tatiline güzel bir pastayla girmek istedim.hepinize güzel  bir hafta sonu dileyerek sizleri  kolay ve lezzetli bir tarifle başbaşa bırakıyorum.buyrun bakalım.


malzemeler:
üstü: 1 pk limonlu tang
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
4 su bardağı suya bir paket limonlu tang eklenir ve karıştırılır.toz şeker,un ve nişasta ilave edilerek ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.pişen tangli muhallebi kalıbın altına dökülür ve soğumaya bırakılır.
irmikli kat:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 kilo süt
1 limon kabuğu rendesi
1 pk vanilya
1 kilo süt tencereye alınır .şeker ve irmik ialve edildikten sonra ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.pişen muhallebiye vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenerek karıştırılıp tangli muhallebinin üstüne dökülür.pastamın 1 gece buzdolabında bekletilir ve ters çevirerek servis yapılır.
afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here