malzemeler:
üstü: 1 pk limonlu tang
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
4 su bardağı suya bir paket limonlu tang eklenir ve karıştırılır.toz şeker,un ve nişasta ilave edilerek ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.pişen tangli muhallebi kalıbın altına dökülür ve soğumaya bırakılır.
irmikli kat:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 kilo süt
1 limon kabuğu rendesi
1 pk vanilya
1 kilo süt tencereye alınır .şeker ve irmik ialve edildikten sonra ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.pişen muhallebiye vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenerek karıştırılıp tangli muhallebinin üstüne dökülür.pastamın 1 gece buzdolabında bekletilir ve ters çevirerek servis yapılır.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder