Etli Lahana Dolması Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Mayıs 2013 Cuma

Etli Lahana Dolması Tarifi

Lahana ve etli hemde dolma yanlış duymadınız işte en kolay hızlı dolma tarifleri sizlerle.
Malzemeler :


  • Yarım kilo kıyma

  • 4 çorba kaşığı yağ

  • 3 büyükçe soğan

  • 1 kahve fincanı pirinç

  • 1 çorba kaşığı domates salçası

  • 3 bardak su

  • 1,5 kilo dolmalık lahana

  • Yarım çorba kaşığı tuz,

  • karabiber.
Etli Lahana Dolması Tarifi:

Aşağı yukarı 1,5 kMoluk dolmalık bir baş lahanayı or tasından ikiye kestikten sonra göbek kısmını çıkarın. İçin­de su bulunan tencereye koyup üzerine de tuz serperek” kuvvetli ateşte bir taşım kaynatınız. Lahanaları delikli kep­çeyle sudan çıkarıp soğuttuktan sonra damarlı sert bö­lümlerini ayıklayıp, el büyüklüğünde parçalara bölünüz. Lehanalar pişmekte iken, başka bir tencereye rendelen­miş soğan, pirinç, kıyma, tuz biraz karabiber biraz da su i’âve ettikten sonra iyice yoğurunuz. Kıymadan ceviz bü­yüklüğünde parçalar kopararak, bunları lahanaların içine koyunuz. Sigara sarar gibi yuvarlayarak dolmaları hazırla­yınız. Sarılan dolmaları pişeceği tencereye yerleştiriniz. Üzerine yağ, sulandırılmış salça katarak tencereyi kapa­yın ve ateşe koyunuz. Orta ısıdaki ateşte 30 – 40 dakika arasında pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here