Lahana ve etli hemde dolma yanlış duymadınız işte en kolay hızlı dolma tarifleri sizlerle.
Malzemeler :- Yarım kilo kıyma
- 4 çorba kaşığı yağ
- 3 büyükçe soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 bardak su
- 1,5 kilo dolmalık lahana
- Yarım çorba kaşığı tuz,
- karabiber.
Aşağı yukarı 1,5 kMoluk dolmalık bir baş lahanayı or tasından ikiye kestikten sonra göbek kısmını çıkarın. İçinde su bulunan tencereye koyup üzerine de tuz serperek” kuvvetli ateşte bir taşım kaynatınız. Lahanaları delikli kepçeyle sudan çıkarıp soğuttuktan sonra damarlı sert bölümlerini ayıklayıp, el büyüklüğünde parçalara bölünüz. Lehanalar pişmekte iken, başka bir tencereye rendelenmiş soğan, pirinç, kıyma, tuz biraz karabiber biraz da su i’âve ettikten sonra iyice yoğurunuz. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları lahanaların içine koyunuz. Sigara sarar gibi yuvarlayarak dolmaları hazırlayınız. Sarılan dolmaları pişeceği tencereye yerleştiriniz. Üzerine yağ, sulandırılmış salça katarak tencereyi kapayın ve ateşe koyunuz. Orta ısıdaki ateşte 30 – 40 dakika arasında pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder