Kurabiye Tarifi Susamli - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Kurabiye Tarifi Susamli

Kalp kurabiyeler hemde susamlı lezzeti ile bugüne özel pratik tarifler ile sizlerle.


pratik kurabiye tarifi


MALZEMELER:

hamuru için:
1 pkt margarin (oda sıcaklığında )
1 çay b.sıvıyağ
2 yumurta
4 yk toz şeker
4 yk sirke,1 tk tuz.
1 pkt kabartma tozu
aldığı kadar un
   
üzeri için:
1 yumurta akı
susam

YAPILIŞI:Margarini,sıvıyağı,yumurta karıştıın şekeri,sirkeyi ve tuzuda ekleyip güzelce homejen bir karışım sağlayın üzerine unu ve k.tozunuda ilave edip kulak memesi kıvamında (ele yapışmıyan ) hamur elde ediniz.merdane ile açıp kalp şeklindeki kalıpla hamuru kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz ve tepsi ile  buzlukda dondurunuz sonra tepsiyi çıkarıp ( kurabiyeleri buzdolabı poşetine dizip buzlukda daha sonra yapmak üzere bekletebilirsiniz ) önce yumurta akına sonra susama bulayıp önceden ısıtılmış fırında pişiriniz..AFİYET OLSUN...

NOT:Bu kurabiye kıyır kıyır oluyor yedikçe yedikçe yeniyor :).dondurucuda kalabildiğinden kurtarıcı bir tarif..Ayrıca hamuru yapıp kalıpla kesip şekil verdikten sonra önce yumurta akına sonra susama batırp pişiriniz..yani dondurucuda bekletmenize gerek yoktur..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages