Kara Kabak Dolmasi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Mayıs 2013 Pazar

Kara Kabak Dolmasi

Dolma tarifi isteyenle için özel kara kabak dolma tarifi sunuyoruz sizlere bugün.

Malzemeler:
* 2 tane kara kabak
* 1 Çorba kaşığı dolmalık pirinç(biraz pilavlık bulgur ilave edilebilir)
* 150 gr orta kuzu koyun kıyması karışımı

* Tencerenin dibi için kemik parçaları
* 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
* 1 tane büyük rendelenmiş boy domates
* 1 adet incecik kıyılmış soğan 

* 2-4 diş ince kıyılmış sarımsak
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış dereotu 

* 1 yemek kaşığı kuru nane
* Tuz, karabiber

 Yapılışı:  Kara kabağın içini oyun sonra yıkayın,  iç harcı için kıymayı,ayıklanıp yıkanmış pirinci,kabuğu rendelenmiş domatesleri, soğan,sarımsağı, maydanozu, dereotunu, baharatları,salçanın yarısını, margarinin yarısını, tuzu koyup iyice yoğurun ,fazla sıkı olmayacak biçimde kara kabağı doldurun, dolmanın ağzını kendi üst kabağı ile kapatın, , tencerenin dibine dizilen kemiklerin üzerine düzenli bir biçimde tencereye dizin. Üstünü örtecek kadar salçalı su koyun, kalan margarin de ilave edildikten sonra üzerine dolma kapağı ve düz bir tabak koyarak,orta ateşte pişirin.Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirin, dolmalar servis tabağına yerleştirin. Üzerine dereotu veya yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Şeker Olsun.....






NOT:



* Dolmanın kıyması yağlı olursa daha lezzetli olur.

* Baharat olarak isteginiz baharatı ilave edebilirsiniz.

* Salçayı azaltıp çoğaltabilirsiniz

* Üzerine dökeceğiniz sos dolmaya çok güzel bir lezzet veriyor. Limonu azaltıp çoğaltabilirsiniz.

* Limon tuzu bazı yemeklere çok güzel yakışır. Suda çözüldükten sonra yemeklere ilave edilmelidir.

* Üzerine dökülen sosa salça ilave etmeyebilirsiniz...

* Dolmaları pişirirken dolma kapağı veya tabak kapatmayı unutmayın.

* Dolma piştikten sonra biraz dinlenmelidir.

Üzeri için sos örneği:

* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 5-6 diş ezilmiş sarımsak

* 1 yemek kaşığı biber salçası

* 1 limonun suyu

* 1 çay kaşığı limon tuzu

* 1 çay bardağı su


Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages