Ramazanda sahur için yaptığım enfes böreklerden...
PATATESLİ PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ
Malzemeler:
1 çorba kasığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta birinin sarısı üzerine sumek için..
aldığı kadar un
yarım çay kasığı tuz
aldığı kadar un
yarım çay kasığı tuz
üzerine surmek için 200 gr erimis ılık margarın
iç malzemeleri:4 haslanmıs patates1 kase lor peyniri
tuz,karabiber
haslanmıs patates ezilir pure yapılır peynir tuz ve karabiberle karıstırılır.
Yapılışı:un harıc diğer malzemeler karıstırılır un ilavesi ile orta sertlikte hamur yapılır. 20 dakika dinlendirilir. 5 beze yapılır. her beze tabak buyukluğunde acılır erimis yağ surulur. mektup seklinde kapatılır uzerleri yağlınır. dolapta 1 saat bekletilir. herbiri ayrı ayrı az sıvı yağ surulmus tezgahta 40 cm. acılır merdane ile. bir ucuna boydan boya iç konur rulo sarılır. yağlanmıs tepsiye dizilir. diğer bezelerde aynı sekilde yapılır. uzerlerine yumurta sarısı cörek otu serpilir. önceden ısınmıs 200 derecede pisirilir..
Sofra Yemek Tarifleri Sitesi Pratik Kek Pasta Tarifleri ile Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder