İtalyan Makarna Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Mayıs 2013 Perşembe

İtalyan Makarna Tarifi

İtalyan mutfağı esinlenerek bugün size İtalyan Makarna tarifi ile bir süpriz yapalım dedik.

 Malzemeler:
* 1 paket makarna
* Haşlamak için bol tuzlu su
* 1-2 damla zeytinyağı

İçi İçin:


Ispanak Malzemesi:

* 1 tane küçük küçük doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 demet yıkanmış doğranmış ıspanak
* 1 kase rende kaşar
*  Tuz,karabiber,pul biber

 Beşamel sosu:

* 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı beyaz un
* 4 su bardağı soğuk süt
* Tuz, karabiber



 Köftesi İçin:
* 250 gr yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
* 1-2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
* Tuz,karabiber

Üzeri İçin:

* 1 kase rende kaşar
* Beşamel sos ( ayrıca yapılacak)


 Yapılışı: Öncelikle ıspanakları soğan ile kavurun , başka bir tencerede unu kavurarak beşamel sosu hazırlayın, içine ıspanakları koyun çevirin, içine kaşar koyun bu malzemeyi kenara koyun, kıymayı yoğurun küçük küçük köfteler yapın az yağda kızartın, makarnaları bol tuzlu suda haşlayın, haşlanan makarnaları yağlanmış bir kaba dizin içlerini ıspanaklı harçla doldurun, üzerine köfteleri doldurun,üzerine yeniden yapılan beşamel sostan bolca  dökün üzerine kaşar rendesi koyun, 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin,yanında istediğiniz bir sosla servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


 NOT:
* Makarnayı İtalya dan almıştım.
* Değişik geldiği için sizler için pişirim sundum.
* Beşamel sosu ister iki defada yapın,ister bir kez yapın yarısını ayırın.
* Tuz, baharat, yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen başka alternatifler düşünebilir.


 * Boş hali  mantı makarnanın çok büyük şekli.
* Türkiye'de hiç görmedim.
* İçi doldurulunca çok lezzetli oldu..



BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR.



Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here