Terbiyeli İşkembe Çorbasi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Mayıs 2013 Perşembe

Terbiyeli İşkembe Çorbasi

Leziz tatıda doyum olmayan terbiyeli muhteşem tat terbiyeli işkembe çorba tarifi sizlerle.

 Malzemeler:
* 500 gr  temizlenmiş yıkanmış dana veya koyun işkembesi
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı beyaz un
* Tuz


Terbiyesi İçin:

* 3 yumurtanın sarısı
* 1 tane limonun suyu
* 2 yemek kaşığı beyaz un
* Tuz


Üzeri için Terbiyesi


* 2 kahve fincanı üzüm sirkesi

* 6-7 diş iyice dövülmüş sarımsak
*Tuz


Üzeri İçin:

* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber


 Yapılışı: Temizlenmiş yıkanmış işkembeyi büyük bir tencereye veya düdüklü tencereye koyun, iyice kaynıyan ve pişen işkembenin üzerindeki köpükleri alın işkembeleri doğramak için kenara çıkarın, başka bir tencerede unu ve yağı iyice kavurun işkembenin suyunu azar azar ilave edin topaklanmaması için devamlı karıştırın,bir taşım kaynayınca küçük küçük doğradığınız işkembeleri içine atın, biraz kaynayınca terbiye malzemesini pürüzsüz hale gelene kadar çırpın ve çorbanın suyundan içine koyarak ılıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve karıştırın, bir taşım kaynatın, üzerine kızdırılmış pul biberli yağ sirkeli sarımsağı ilave edin, sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Çok lezzetli bir sakatat çorbasıdır.
* Sirkeli terbiyeyi isterseniz çorbanın tamına koyabilirsiniz.
* Yumurtalı terbiye konulduktan sonra bir taşım kaynatın, çok kaynatırsanız kesilir.
* Marketlerden temizlenmiş işkembeyi rahatça bulabiliyoruz.
* İşkembenin doğrama boyutları size kalmıştır.
* Ben çok küçük doğruyorum.
* Baharat, yağ,sirke, sarımsak miktarları damak tadınıza kalmıştır.
* İster kızarmış yağı çorba tenceresine dökün, ister tabaklarda servis yapın..
* Üzerine kızarmış ekmek ilave edebilirsiniz.

GÜVENİLMEK, SEVİLMEKTEN DAHA İYİDİR.



Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here