Hic yapmadigim ama severek yedigim bir sütlü tatli. Ablam arada sirada yapinca komsuda piser bizede düser misali,bi kac kasede bize dogru yola cikar.Bizim evimizdede afiyetle yenir.
Ablam kayinvalidesinden ögrenmis bu tarifi .O malzemeleri göz karari yapiyor onun yapis sekline en uygun tarif programindaki tarif oldugu icin tam ölcü verebilmek adina bu tarifi paylasiyorum.
Afiyet Olsun!
Malzemeler:
2 Litre Süt
20 Adet Kuru incir
1 su bardağı Toz Şeker
Yapılışı:
Tencerede ısıtılan sütün içine şeker katılır. İncirler küçük küçük doğranır sonra da sütün içine katılır. Sütle beraber yoğrulur. Cam kâselere önce incirler koyulur, üstüne kalan sıcak süt boşaltılır. Mayalanması için önceden ısıtılmış fırının içinde 4-5 saat bekletilir. Soğuk olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder