İncir Tatlısı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Mayıs 2013 Pazartesi

İncir Tatlısı Tarifi


Kapalı bir İstanbul sabahından hepinize merhaba,mutlu haftalar.
Bugün babamın yaptığı ailecek çok beğendiğimiz incir tatlısının tarifini vereceğim.Babam usulü incir tatlısının tarifi şöyle:

MALZEMELER:

10 adet kuru incir
2,5 çay bardağı su
1/2 çay bardağı tozşeker
1 kase iri çekilmiş ceviziçi
üzeri için tarçın

YAPILIŞI:

Tencereye su ve şekeri koyup biraz kaynatın içine incirleri koyun incirler yumuşayana kadar pişirin.Daha sonra incirleri alın biraz soğuyunca ortadan enine ikiye kesin iri çekilmiş ceviziçleriyle içlerini doldurun.Ya da çay kaşığı ile tepeden açarakta ceviziçi doldurabilirsiniz.Tekrar şerbete koyup bir taşım daha kaynatıp servis tabağına alın.Tencerede kalan şerbeti üzerlerine gezdirin.Tarçın serpip servis yapın.Yanına kaymak ya da kaymaklı dondurma da koyabilirsiniz.İşte bu kadarcık.
Afiyetolsun.



Özel Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here