Hamur Dolma Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Hamur Dolma Tarifi

Isparta yöresel yemeklerinden hamur dolması tarifi ile kolay ve hızlı yemek yapabilirsiniz.



Malzemeler:

400 gram kıyma
2 adet  soğan
½ bağ maydanoz
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 çay kaşığı karabiber
3 kaşık tereyağı
¼ çay bardağı zeytinyağı

Hamuru  için:

1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar  un

Yapılışı:

Kullanacağımız kadar una bir yumurta kırılır  bir tutam da tuz serpilerek hamur istenen kıvama gelene kadar yoğurulup üzeri  örtülerek dinlendirilir. Dolmanın içine koyulacak kıyma bir tavaya zeytinyağı konularak kavurulmaya başlanır. Sırasıyla yemeklik doğranan iki adet  soğan, yarım bağ maydanoz ve karabiber konularak iç malzeme güzelce kavurulur.  Kavrulan malzeme soğutulurken dolmanın hamurundan bezeler koparılarak açılır.  Açılan hamur ince şeritler halinde dilim dilim kesilir.

Üzerine kıymalı harç  eklenen şerit halindeki hamurlar kesilip kapatılarak burulur. Üç yemek kaşığı tereyağı ve çeyrek çay bardağı zeytinyağında 1 yemek kaşığı dolusu salça  kavurulur. Kavrulan salçaya bolca su eklenerek kaynatılır. Kaynayan suya birkaç  damla limon sıkılır. Kaynar suya hamur dolmaları atılarak pişirilir. Tereyağlı salçalı suda pişen hamur dolması sunum tabağına alınır.


Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages