malzemeler
- 500 ml ilik süt
- 3 tane yumurta
- 6 yemek kasik toz seker
- 1 tane yas maya
- 1 tatli kasik tuz
- 1 su bardak ay cicek yag
- alabildigi kadar un
- üzerine 1 yumurta ,1 tutam toz seker
- Ilik südün icersinesekeri , tuzu ve mayayi katip cirparak erimesini saglayin.
- Yugurma kabina yumurtayi da ilave edip devam cirpin.
- Yag da ilave edin .
- Yavas yvas unu katip elinizle yugurun.
- Yumuisak bir hamur elde edin.
- Hamurunuzun üzerini kapatin ve mayalanmaya birakin.
- Hamur iki kati oluncaya kadar.
- Ceviz büyüklügünde bezeler yuvarlayip tepsiye aralikli siralayin.
- Üzerine yumurta ve bir tutam sekeri cirpip fica ile sürün.
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirinin.
- Afiyetler olsun hemen bayatlamayan cok güzel bir tarif.
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder