Evde Kumpir Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Evde Kumpir Tarifi

Resimli yemek tarifleri olarak Evde Kumpir Nasıl Yapılır

Bugün sizlere Neşeli Şef’ imin ev yapımı kumpir tarifini vermek istiyorum.   Biraz vakit alsa da verdiğiniz emeğe değiyor.



1 kişilik kumpir için Malzemeler;

1 adet iri patates

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı rende kaşar

İçini doldurmak için:

1 tatlı kaşığı hardal

2 tatlı kaşığı zeytin ezmesi

2 tatlı kaşığı ketçap

2 tatlı kaşığı mayonez

2 çorba kaşığı mısır

2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir

2 kornişon turşu
3-4 adet dilimlenmiş yeşil zeytin

Tuz – karabiber



Yapılışı:

Patatesin kabuklarını bir fırça ile akan su altında iyice temizleyin yıkayın ve kurulayın.

Fırını önceden 200-220 derece ısıtın. Patatesi 1 saat fırınlayın.  Sonra fırını 180 dereceye düşürüp 15 dakika daha fırınlayın.



Patatesin içi yumuşayınca fırından alın ve ortasını açın.



Patatesin içine bir tatlı kaşığı tereyağı , bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı rende kaşarı koyup iyice yedirin.  Karıştırın.  Patatesin içi püre gibi olsun. 






Sonra yine patatese:

Yukarıdaki iç malzemesini doldurup güzelce karıştırın.  Tuz, karabiber ekleyin ve işte ev yapımı kumpiriniz hazır.  Biz yukarıdaki iç ile hazırladık hem hafif hem de çok lezzetli oldu ama siz istediğiniz gibi malzeme ekleyebilirsiniz, sosis, zeytin, acı biber, vesaire….  Dikkat etmeniz gereken, kumpiri hazırlarken yağı ve kaşarı patatesin içinde iyice eritip yedirmeniz.  Sonra içini dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz.


Kolay Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here