Bugün sizlere ister çay saatlerinde misafirleriniz ile, isterseniz de meze olarak tüketebileceğiniz Adana yöresinin eşsiz, sağlıklı ve hafif bir lezzeti olan "Domatesli Bulgur Köftesi" tarifi vermek istiyorum...
Malzemeler
1/2 Kg Köftelik Bulgur
3 Ad Orta Boy Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Ev Salçası
1/2 Kg. Domates
2 Su Bardağı Kaynar Su
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Tarifi
Soğanları halka halka dilimleyip, pembeleşinceye kadar zeytinyağında çevirin. Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Salça ile birlikte rendelenmiş domatesleri, pembeleşmiş soğanların içine karıştırın yeteri kadar tuz ilave edip, yaklaşık 7 - 8 dakika kadar pişirin.
Köftelik bulgurları genişçe bir tepsiye yaydıktan sonra üzerine bu karışımı ilave edip, kaynar suyu da ekleyin. Bulgurun şişmesinin ardından, ince ince kıyılmış maydanozu ekleyip 10 dakika kadar eliniz ile yoğurup, bulguru yumuşatın. Bulgurun yumuşamasının ardından elinizle ile köfte şekli vererek servise hazır hale getirin.
Malzemeler
1/2 Kg Köftelik Bulgur
3 Ad Orta Boy Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Ev Salçası
1/2 Kg. Domates
2 Su Bardağı Kaynar Su
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Tarifi
Soğanları halka halka dilimleyip, pembeleşinceye kadar zeytinyağında çevirin. Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Salça ile birlikte rendelenmiş domatesleri, pembeleşmiş soğanların içine karıştırın yeteri kadar tuz ilave edip, yaklaşık 7 - 8 dakika kadar pişirin.
Kolay Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder