MALZEMELER :
ALT MALZ. İÇİN : 1PKT ETİ BURÇAK BİSK.+1/2 SU BARDAĞI SÜT
200GR LABNE
1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2/3 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YUMURTA
1 PKT VANİLYA
2 DAMLA LİMON VEYA LİMON AROMASI
ÜST SÜSLEMESİ İÇİN :
BÖĞÜRTLEN
BÖĞÜRTLEN SOSU VEYA REÇELİ
YAPIŞILIŞI :
BİSKÜVİLERİ RONDODA PARÇALAYI 1/25 SB SÜTLE KARIŞTIRIYORUZ.KELEPÇELİ KALIBIN DİBİNE SU BARDAĞI VEYA YEMEK KAŞIĞI YARDIMIYLA YAYIYORUZ.BUZDOLABINA KOYUP BİRAZ SOĞUTUYORUZ.LABNE VE YOĞURDU 3-4 DK ÇIRPIP ŞEKERİ EKLİYORUZ.2DK KADAR SONRA YUMURTALARI TEK TEK HERBİRİ İYİCE KARIŞIMLA ÖZDEŞLEŞENE DEĞİN BEKLEYEREK KIRIYORUZ.NİŞASTA,VANİLYA VE LİMONU DA EKLEYİP 2 DK DAHA ÇIRPIYORUZ.BUZDOLABINDAN ÇIKARDIĞIMIZ KALIBIMIZIN ÜSTÜNE DÖKÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA 50 DK KADAR PİŞİRİYORUZ.SOĞUTTUKTAN SONRA SERVİS EDERKEN ÜSTÜNE REÇEL-BÖĞÜRTLEN SOSU VEYA NİŞASTAYLA KAŞIŞTIRARAK PİŞİRDİĞİNİZ MEYVE TANELERİNİ DÖKEBİLİRSİNİZ.İSTEDİĞİMİZ MEYVEYİ DE EKLEYİP SERVİS EDİYORUZ.AFİYET OLSUN :)
En Leziz Yemek Tarifleri için Kadınlar Burada Buluşuyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder