Elmalı üçgen kurabiye
İç malzeme
- 5–6 adet ekşi elma
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamur malzemesi
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 250'şer gramlık 2 paket tereyağ(eritilmiş)
- 1 paket kabartmatozu
- Yarım limon
Hazırlanması:
- Önce elmaları rendeleyin, şekeri ilave edin,suyunu iyice çekene kadar pişirin. İnmeye yakın tarçın ve dövülmüş cevizi ekleyin. Bu bir kenarda soğusun.
- Hamurunu hazırlamak için tereyağını eritin, ılınsın. 1 kase yoğurdu ekleyin. Karbonatı yarım limonla avucunuzda kabartın. Bunu malzemeye ekleyin.
- Ardından aldığı kadar unu eleyerek ekleyin. Hamuru masaya koyduğunuz zaman masaya yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edin. Hamuru 15 dk dinlendirin ve 8 bezeye ayırın.
- Her bezeyi altını unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamuru tekrar 8 parçaya bölün. Geniş kısmına harçtan koyun. Muska şekli verin. 180C de pişirin, üzerine pudra şekeri eleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder