Elmalı Tart Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Elmalı Tart Tarifi

Bu tart her zaman yaptığım elmalı tartım dan daha pratik geldi bana elmaları önceden pişirme derdi yok,
on dakikada her şeyini hazırla pişir.Siz de pratik ,kurtarıcı bir tarif arıyorsanız bu tart tam sizlik.
Haftasonu acil birşeyler yapmam gerekince yaptım iyiki yapmışım çok beğenildi.Tarif Elif Edes Tapan' a ait ben kendimce ufak tefek değişiklikler yaptım.

MALZEMELER:

Alt kat için:

3 adet orta boy elma
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı sarı kuru üzüm

Hamuru için:

1 su bardağı un
4/3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
250 gr.kadar yumuşak tereyağı

Üzeri için 3 yemek kaşığı file badem

YAPILIŞI:

Elmaları soyup tavla zarından az büyük olacak şekilde küp küp  doğrayın.Elmalara bir kaşık şeker,bir tatlı kaşığı tarçın,kuru üzüm,çekilmiş ceviz koyup kaşıkla bir güzel harmanlayıp margarinle yağlanmış fırın kabına dökün.Diğer tarafta hamurunu yapın.Yumuşak tereyağına un ,şeker,vanilya katıp yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.Un yetmezse ilave edebilirsiniz.Hamurdan gelişi güzel küçük küçük parçalar koparıp elmaların üzerini kaplayın.Tüm hamuru döşeyince file bademleri serpip önceden ısınmış 200 derecedeki fırında  35-40 dakika  kızarana kadar pişirin.Ilınınca vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Benim fırın kabım 24 cm.idi.
Afiyetolsun.
Özel Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here