Şekerpare Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Şekerpare Tatlisi Tarifi

Tatlımı dedi biri işte Şekepare tarifi ile imdasınıza yetişiyoruz.




malzemeler





  • 2-3 bardak elenmiş un

  • 125 gr. Tereyağı (margarin)

  • 2 çay bardağı pudra şekeri

  • 4 yemek kasik irmik

  • 2 yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya şekeri

  • 1 tutam tuz


Şerbet 


  • Üç su bardağı toz şeker

  • Üç buçuk su bardağı su

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı



  • Yumurta, margarin ve toz şekeri derin  kabın içinde bir çırpıcın pürüzsüz hale gelene kadar ilk önce bir mikserlen  çırpın.

  • Üzerine elenmiş un, irmik , vanilya şekeri, bir tutam tuzu , kabartma tozunu  ilave edip hamurunuzu yoğurun.

  • Şekerpare hamurundan   parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.

  • Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine şekerpareleri aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun.

  • Sekillerini arzunuza göre yapin rendeyide bastira bilirsiniz tatliya sekil vermek icin.

  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

  • Şekerparenin şerbeti için, bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. 

  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. 

  • Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ilik  şerbeti dökün 

  • Birer lokmalik bu sekilde dahada güzel oluyor normalde ceviz büyüklügünde yapariz bunlar birazdaha kücük oldular .

  • Şekerpareler şerbeti iyice çektikten sonra servise sunabiliriz.

Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here