Şekerpare Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Şekerpare Tatlisi Tarifi

Tatlımı dedi biri işte Şekepare tarifi ile imdasınıza yetişiyoruz.




malzemeler





  • 2-3 bardak elenmiş un

  • 125 gr. Tereyağı (margarin)

  • 2 çay bardağı pudra şekeri

  • 4 yemek kasik irmik

  • 2 yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya şekeri

  • 1 tutam tuz


Şerbet 


  • Üç su bardağı toz şeker

  • Üç buçuk su bardağı su

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı



  • Yumurta, margarin ve toz şekeri derin  kabın içinde bir çırpıcın pürüzsüz hale gelene kadar ilk önce bir mikserlen  çırpın.

  • Üzerine elenmiş un, irmik , vanilya şekeri, bir tutam tuzu , kabartma tozunu  ilave edip hamurunuzu yoğurun.

  • Şekerpare hamurundan   parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.

  • Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine şekerpareleri aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun.

  • Sekillerini arzunuza göre yapin rendeyide bastira bilirsiniz tatliya sekil vermek icin.

  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

  • Şekerparenin şerbeti için, bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. 

  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. 

  • Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ilik  şerbeti dökün 

  • Birer lokmalik bu sekilde dahada güzel oluyor normalde ceviz büyüklügünde yapariz bunlar birazdaha kücük oldular .

  • Şekerpareler şerbeti iyice çektikten sonra servise sunabiliriz.

Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri

Ev Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages