malzemeler
- 2-3 bardak elenmiş un
- 125 gr. Tereyağı (margarin)
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kasik irmik
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 tutam tuz
Şerbet
- Üç su bardağı toz şeker
- Üç buçuk su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
- Yumurta, margarin ve toz şekeri derin kabın içinde bir çırpıcın pürüzsüz hale gelene kadar ilk önce bir mikserlen çırpın.
- Üzerine elenmiş un, irmik , vanilya şekeri, bir tutam tuzu , kabartma tozunu ilave edip hamurunuzu yoğurun.
- Şekerpare hamurundan parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.
- Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine şekerpareleri aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun.
- Sekillerini arzunuza göre yapin rendeyide bastira bilirsiniz tatliya sekil vermek icin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Şekerparenin şerbeti için, bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin.
- Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ilik şerbeti dökün
- Birer lokmalik bu sekilde dahada güzel oluyor normalde ceviz büyüklügünde yapariz bunlar birazdaha kücük oldular .
- Şekerpareler şerbeti iyice çektikten sonra servise sunabiliriz.
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder