- 3 su bardağı bira
- 1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides
- 3 adet dilimlenmiş pırasa
- 2 adet kıyılmış soğan
- 3 sap maydanoz
- 1 adet kereviz yaprağı
- 1 adet defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 3 yemek kaşığı un
- tuz, biber, pilav
Akdeniz Usulü Karides Tarifi:
Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.
En Lezzetli Balık Tarifleri ile sizlerleyiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder