Akdeniz Usulü Karides Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Mayıs 2013 Cuma

Akdeniz Usulü Karides Tarifi

Karides birde akdeniz usulu ile pişirmeye ne dersiniz.
Malzemeler :



  • 3 su bardağı bira

  • 1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides

  • 3 adet dilimlenmiş pırasa

  • 2 adet kıyılmış soğan

  • 3 sap maydanoz

  • 1 adet kereviz yaprağı

  • 1 adet defne yaprağı

  • 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

  • 3 yemek kaşığı un

  • tuz, biber, pilav


Akdeniz Usulü Karides Tarifi: 

Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.

En Lezzetli Balık Tarifleri ile sizlerleyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here