Aslında tarifede pek gerek yok,zaten evde tavuğu bu şekilde bol baharatla kavurmayanımız yoktur herhalde..:)) İşte o tavuğu ekmek arasına koyunca üzerinede bolca kimyon serpince,lezzetide kokorece benzeyince,eee o zaman adıda tavuk kokoreç olsun dedim..:))
Ayrıca blog edresim,com olduğu için bazı arkadaşlar blog listelerinde güncelleştirmelerimi göremiyor. Göremeyenler beni listelerine yeni adresimle eklerlerse sorun çözülür..:)
Beni facebookta da takip etmek isterseniz Buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenmeniz yeterli..:)
Malzemeler:
- 500 gr tavuk kalça ( kemiksiz)
- Karabiber
- Kimyom
- Kekik
- KIrmızı biber
- Tuz
- Domates ve marul
- Ekmek
- Tavuğu ince şerit şerit kesiyoruz ve iyice kızmış az yağda,orta ateşte 5-6 dakika kavuruyoruz.
- Sonra kimyon hariç baharatlarını ve tuzunu serpip 10 dakikada kısık ateşte pişiriyoruz.
- Sıcak sıcak ekmeğin arasına dolduruyoruz..:))bolca kimyon serpiyoruz.
- İsteğe göre küp küp kesilmiş domates ve incecik kesilmiş marulda ilave ettikten sonra yanında ayranla afiyetle yiyoruz.:)
Afiyet olsun.:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder