Taze bakla yemeğini eşim pek sever ama benim aram hiç iyi değil..
Ben iç baklayı seviyorum ,sadece tanelerinden bol soğanlı,domatesli yemeği pek güzel oluyor.))Yanındada cacık ve taze sarımsakla misss misss:)))
Ahh bir an önce şöyle iri iri tanelensinnnn:))
Uzatmadan hemen bakla yemeğinin tarifine geçiyorum.
Ayrıca cumanız mübarek olsun,hayırlı cumalar:)
Beni Facebook'ta takip etmek isterseniz buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenmeniz gerekiyor.
Taze Bakla Yemeği İçin Malzemeler:
- 500 Gr Taze bakla
- 1 Orta boy kuru soğan
- 1 Diş sarımsak
- 2 Tane küp şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 Su bardağı su ( arttırılabilir)
- Yarım dereotu
- Tuz
Hazırlanışı:
- Baklalar bol suda yıkanır ve uçları kopartılıp,iki veya üç parçaya bölünür ve bu arada kılçıkları varsa onlarda çıkartılır.
- Ayrı bi kapta su,limon suyu ve un karışltırılır ve baklalar hemen suya atılırki kararmasın.
- Soğanlar minik minik doğranır yağda sarartılır.
- Baklalar limonlu sudan çıkartılıp soğanların üzerine ilave edilir.
- Tuzu,şekeride serpilir,karıştırılır ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak baklalar sararana kadar pişirilir.
- Sararan baklaya 1su bardağı kadar sıcak suyu dökülür ve baklalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.(suyu yetersiz gelirse azar azar ilave edilebilir)
- Pişen baklanın üzerine kıyılmış dereotu serpilir ve karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır.
- Ilık veya soğuk (tercihe göre) olarak servis edilmeden önce üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder