Kıymalı katmer börek |
Ben yapım aşamaları fotoğraflayamadım ama Papatya Prensesim fotoğraflarını çekmiş,bunun için hemen sayfasını tıklıyoruz:)
Malzemeler:
- 3 Yumurta
- 4 Yemek kaşığı yoğurt
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- 2 Su bardağı ılık su
- 2 Yemek kaşığı sirke
- 1 Yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
1adet yumurta sarısı ve 2 tatlı kaşığı su
Arasına:
1 pk eritilmiş margarin
Açamak için:
1 buçuk -2 su bardağı nişasta
İç Malzemesi:
- 400 gr kıyma
- 2 orta bıy soğan
- Karabiber,tuz,kimyon,kırmızı biber
- 2 adet kesme şeker
- Sıvıyağ
Hazırlanışı :
- Öncelikle 10 bardak unu yoğurma kabına alın ve diğer malzemeleride ilave edip azar azar un ilavesiyle hamuru yoğurun ve yarım saat dinlendirin.
- Hamur dinlenirken az yağda minik minik doğradığımız soğanı sarartıyoruz.
- Sararan soğana kıymasınıda ilave edip suyunu çektirdikten sonra tuzunu ve baharatlarını ilave edip birkaç dakika kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru 24 bezeye ayırın
- Her bezeyi tabak büyüklüğünde açın.
- 12 bezenin üzerini erittiğiniz margarinle yağlayın.
- Diğer 12 bezeyide bu yağ sürdüğümüz bezelerin üzerine kapatın.Yani bir bezeyi yağlıyoruz diğer bezeyi bu yağlanmış bezenin bezenin üzerine kapatıyoruz.
- Elimizde 12 beze var be bunları nişasta serperek açıyoruz.
- Üzerlerine erittiğimiz margarinden sürüyoruz ve dört kenarını birbirinin züerine kapatarak bohça yapar gibi katlıyoruz.
- Buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
- Hamurları tepsi büyüklüğünde ince açıyoruz ve bir kenarına malzemesininde bolca koyuyoruz.
- İçini koyduktan sonra hamuru rula yapar gibi sarıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.( çok sık yerleştirmeyin içi hamur kalabilir)
- Üzerlerine sanki dilimler gibi çentik atıyoruz ve yumurta sarısını sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana adar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder